Weezer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Weezer, Portland, 2005

Weezer nya éta grup musik alternaip asal Los Angeles, Kalifornia,Amerika. Weezer dibentuk tanggal 14 Pébruari 1992 ku Rivers Cuomo (vokalis jeung gitaris), Patrick Wilson (drum), Matt Sharp (Bass) jeung Jason Crooper (gitar)[1]. Ieu grup musik mulai debut karirna i klub-klub lokal Los Angeles, terus sabada 16 bulan babarengan minton jeung ngarekam demo, ahirna weezer nandatangan kontrak jeung DGC Records terus pindah ka New York[2]. Jason ninggalkeun Weezer sabab nguruskeun pamajikanna anu keur hamil, terus Jason digantikeun ku Brian Bell, bassis ti grup musik Carnival Art[2]. Personil weezer ayeuna nya éta Rivers Cuomo, Patrick Wilson, Brian Bell, jeung Scott Shriner[2].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Album pertama weezer dijudulan Weezer (blue) anu dirilis ku Geffen Records taun 1994[3]. Dilanjutkeun ku album Pinkerton anu dirilis yaun 1996 ku Geffen Records[3]. Album Weezer (yellow) dirilis taun 2001[3]. Sataun sabada album Weezer (yellow), Weezer ngarilis album Maladroit[3]. Taun 2005, Weezer ngarilis album Make Believe, diteruskeun ku album Weezer (red) anu dirilis taun 2008 ku DGC, Interscope Records[3]. Album Ratitude dirilis ku label rekaman anu sarua taun 2009[3]. Anu pamungkas, Weezer ngarilis album Hurley di taun 2010 kamari[3].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. (en)[Biografi Weezer] (diaksés tanggal 5 Nopémber 2011)
  2. a b c (en)[profil weezer] (diaksés tanggal 5 Nopémber 2011)
  3. a b c d e f g (en)[Diskografi Weezer](diaksés tanggal 5 Nopémber 2011)
Nulis.jpg