Abah Sepuh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Abah Sepuh alias Ajengan Godébag nyaéta Kiai anu ngadegkeun jeung anu mingpin Pasantrén Suryalaya,Pagerageung,Tasikmalaya, guru jeung pamingpin Tariqat Qadariyyah Naqsabandiyyah (TQN). Abah Sepuh boga ngaran asli nyaéta Syéh Abdullah Mubarrok (Cicalung, Tarikolot, 1846-Tasikmalaya,1956).[1] Tikeur leutik diajar ngaji ka bapana sorangan nyaéta, R.Nurapraja (R.Noerapradja), anu gawé salaku UNPAS Kacamatan.[1] Tuluy dikirim pikeun diajar di Pasantrén Sukamiskin, Bandung, jeung di ajar Tariqat ka Syéh Tolhah di Trusmi, Cirebon, jeung Syéh Kholil di Bangkalan.[1] Nalika balik ka kampungna, Abdullah Mubarrok hirup salaku patani. Kakarak dina taun 1890.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopédia Sunda. Indonesia: Pusta. p. 5. ISBN 9794192597.