Adien Gunarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adien Gunarta.
Adien pas keur di acara WikiNusantara 2019.

Adien Gunarta (gumelar di Probolinggo, Jawa Wétan, 15 Januari 1995; umur 25 taun) nyaéta saurang anu ngarancang fon komputer asal Indonésia. Fon hasil rancanganana anu diaranan "Ceria Lebaran" pernah dipaké di film Despicable Me.[1] Di taun 2019, ngaranna ogé kungsi kawentar lantaran fon jieunanana anu diaranan "Upakarti" dipaké tanpa ijin heula ku Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (PSSI) minangka logo Indonesia salaku tuan rumah Piala Dunia U-20 2021.[2][3]

Adien ogé pernah jadi pinunjul kahiji dina ajang Kang jeung Yuk Probolinggo 2012. Salian ti éta, manéhna kungsi medalkeun sorangan carpon nu ditulis maké aksara Jawa anu judulna Kiambang.[4]

Kahirupan pribadi[édit | édit sumber]

Adien gumelar di Probolinggo, Jawa Wétan.[4] Adien meunang gelar sarjana ilmu komunikasi ti Universitas Airlangga.[4] Kiwari manéhna jadi staf komunikasi di Wikimédia Indonésia.[3]

Karya[édit | édit sumber]

  • Cara Mudah Membuat Font dengan CorelDRAW (2013)
  • Kiambang (2015)
  • Yosephira & Lelaki Kesatria (2017)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Okezone (2016-03-01). "Desain Font Mahasiswa Unair Dipakai di Film Despicable Me : Okezone News". Okezone. Diakses tanggal 2019-10-26. 
  2. Prima, Erwin (2019-10-25). "Kisah Adien Gunarta, Desainer Font Logo Piala Dunia U-20 2021". Tempo. Diakses tanggal 2019-10-26. 
  3. a b Prima, Erwin (2019-10-26). "Cerita Asal Mula Font Logo Piala Dunia U-20 Buatan Adien Gunarta". Tempo. Diakses tanggal 2019-10-26. 
  4. a b c "Berawal Sulitnya Temukan Buku Aksara Jawa, Adien Terbitkan 'Kiambang' Cerpen Ditulis Beraksara Jawa". Surya. Diakses tanggal 2019-10-26.