Aditif kadaharan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
MSG (monosodium glutamat), salasahiji penyedap nu kagolong zat aditif

Aditif kadaharan nya éta bahan kimia tambahan nu biasa digunakeun dina industri kadaharan.[1]Aditif kadaharan atawa zat aditif kadaharan biasana dicampurkeun atawa ditambahkeun dina waktu pengolahan pikeun ningkatkeun mutu kadaharan.[2]. Panalungtikan ti sawatara ahli ngabuktikeun yén zat aditif bisa ngabahayakeun kaséhatan.[1]

Papasingan[édit | sunting sumber]

  • Sacara umum
Sacara umum, aditif kadaharan bisa dipasing jadi dua, nya éta:
  • Aditif dihaja
Aditif dihaja nya éta zat aditif nu ditambahkeun atawa dicampurkeun kalayan dihaja sarta ngabogaan maksud jeung tujuan nu tangtu saperti pikeun ngaronjatkeun nilai gizi kadaharan, cita rasa, ngatur rasa asam atawa basa, jeung ngawangun rupa/wujud kadaharan.
  • Aditif Henteu Dihaja
Aditif Henteu Dihaja nya éta aditif dina kadaran nu jumlahna ngan saeutik. Dihasilkeun tina prosés pengolahan.
  • Ditilik tina sumberna
Ditilik tina sumberna, aditif kadaharan asalna bisa tina:

Katégori[édit | sunting sumber]

Zat Pengawét

Zat Warna

Zat Penyedap

Zat Pemanis

Zat Pengharum

Réferénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b D.A, Pratiwi, dkk. 2007. Biologi. Jakarta. Halaman 127
  2. (id) Zat Aditif Makanan (Diaksés ping 20 Séptémber 2011)


Nulis.jpg