Pamarentah Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Jepang
Go-shichi no kiri crest 2.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Japan









Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik
Pikeun ningali kaayaan kiwari jeung sajarah pulitik, tempo Politics of Japan.

Jepang sacara resmi geus teu ngagunakeun sistim federal tradisional, sarta kabagi kana 47 préféktur nu gumantung kana kawijakan pamaréntah pusat keur sistim biayana. Gubernur préféktur, walikota, sarta anggota dewan perwakilan préféktur jeung kota dipilih unggal opat taun.

Pamarentah Nasional[édit | édit sumber]

Perdana Mentri[édit | édit sumber]

Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: Perdana Mentri Jepang.

Pamarentah Satempat[édit | édit sumber]

Bagean administrasi Jepang
Administrative divisions of Japan
Tingkat regional
Wewengkon (地方; Chihō)
Tingkat préféktur
Préféktur (都道府県; To-dō-fu-ken )
Subprefectural level
Subprefectures (支庁; Shichō)
Designated Cities
(政令指定都市; Seirei-shitei-toshi)
Districts (郡; Gun)
Municipal level
Core Cities (中核市; Chūkaku-shi)
Special Cities (特例市; Tokurei-shi)
Cities (市; Shi)
Special Wards (特別区; Tokubetsu-ku)
Wards (区; Ku)
Towns (町; Chō / Machi)
Villages (村; Son / Mura)


Nulis.jpg