Agama Djawa Sunda

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Agama Djawa Sunda atawa Sunda Wiwitan Madrais nyaéta salah sahiji aliran ageman nu aya di daerah Cigugur, Kuningan, Jawa Kulon. Aliran ini diadegkeun ku Pangeran Madrais nu mangrupakan salah sahiji katurunan ti Keraton Gebang Cirebon. Agama Djawa Sunda resmi diakui di kaping 6 Oktober 1926.[1] Ageman ieu diakui ku pamaréntah Walanda jeung kaasup kana adat rethc (hukum adat).

  1. "Madrais Nabi Dari Cirebon, Pendiri Agama Djawa Soenda (ADS)". Sejarah Cirebon (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2022-04-16.