Akita Inu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Akita inu.jpeg

Akita Inu nyaéta Anjing badag nu asalna ti nagara Jepang, ieu téh jenis anu pangbadagna ti Spitz-jenis turunan Jepang. Maranéhanana kuat, anjing keker, kalayan deg-degan anu has.[1]

Gambaran Akita Inu[édit | édit sumber]

Anjing ieu téh ukuranna badag, tegep.[2] Irungna badag sarta hideung.[2] Huntuna sarta caréham mibanda gégélan anu kuat, seukeut huntuna kawas gunting.[2] Biwirna heureut. Panonna rélatif leutik, ampir ngawangun segitiga alatan ngaronjatna sudut panon luar, warna panonna coklat kolot, poek ogé beuki alus.[2] Ceuli Akita Inu rélatif leutik, kandel, segitiga, saeutik budeur di tungtung, sarta condong ka hareup.[2] Beuheungna kandel sarta sungsuaman.[2] Tak-takna téh déngdék. Buluna kawas mantel anu teuas, lapisan handapna lembut sarta mundel.[2] Warna awakna cokelat beureum, (buuk cokelat beureum jeung hideung ipis), belang-belang sarta bodas.[2] Kabéh warna bodas, kajaba disebutkeun (di sisi moncong, di pipi, di handapeun caréham, beuheung, awak harigu, sarta buntut sarta dina bagian dina suku). Jangkungna kurang leuwih 67 cm.[2]

Karakter[édit | édit sumber]

Umumna, Akita nyaéta anjing anu poharu patuh, tapi bisa ogé watekna teu disangka-sangka robah, Akita kudu dilatih sangkan leuwih patuh.[1] Maranéhanana anjing anu watekna sabar, alus haté, sarta satia, sarta jenis anjing ieu perlu babaturan.[1] Akita Inus bisa jadi agresif ka anjing séjén.[1] Anggota kulawarga kudu merlakukeun kalayan hormat sarta perhatian Akita bakalan konsisten sarta sosialisasi sacara bener, sabar, tur pinuh ku kaasih kawas jenis anu séjén.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e (en) Informasi Akita Inu (Dicutat tanggal 11 Oktober 2011)
  2. a b c d e f g h i (en) [1] (Dicutat tanggal 11 Oktober 2011)
Nulis.jpg