Akulturasi Sastra

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Akulturasi Sastra, nyaéta hubungan antawis sastra asing jéung sastra pribumi. Hubungan sapertos kieu tos aya ti kadatangan karya besar Mahabarata, Ramayana, jéung Pancatantra ti India di susul ku dongeng Saribu satu malam, jeung disusul deui ku sastra ti kulon, sacara kasaluruhan ngawengku carpon, novel, drama, jeungsoneta, jeung sajabina.[1]

Contoh Alkuturasi Sastra[édit | édit sumber]

Patepungna novel-novel sareng dongeng atawa hikayat, ngalahirkeun karya-karya Balai Pustaka, jueung ku ayana kulturasi sastra ngabalukarkeun seueurna novel-novel terjemahan[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kutha Ratna, Nyoman (2018). Ensiklopedi 2000 Entri Istilah Biografi, Karya, Metode, Dan Teori Sastra. Pustaka Pelajar. ISBN 978-602-229-743-7.