Alfréd Wegéner

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Alfred Wegener)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Alfréd Wegéner, sacara lengkep Alfréd Lothar Wegéner, (lahir 1 Nopémber 1880, Bérlin, Jérman - ahir. Nopémber 1930, Greenland), Metéorogis Jérman jeung géofisika anu ngarumuskeun pernyataan lengkep tina hipotesis buana kumalayang.

Alfred Wegener
Wegener Alfred signature.jpg
Alfred Wegener dina taun 1925
Lahir1 Nopémber 1880
Berlin, Kakaisaran Jerman
Tilar2 Nopémber 1930 (yuswa 50)
Clarinetania, Greenland
Tempat nganjrekJerman
KawarganagaraanJerman
KabangsaanJerman
WidangMeteorologi, Geologi, Astronomi
Alma materUniversitas Berlin
Pangaping doktoralJulius Bauschinger
Dipikawanoh lantaranTeori pergeseran benua
MangaruhanJohannes Letzmann
Tanda tangan
Tanda tangan

Putra diréktur yatim, Wegéner meunang gelar P.hd. gelar astronomi ti Universitas Bérlin tau 1905. Anjeunna samentawis jadi resep kana paléoklimatologi, jeung dina taun 1905-8 anjeunna miluan dina ékspédisi ka Greenland pikeun diajar sirkulasi hawa kutub. Anjeunna ngadamel tilu ékspédisi deui ka Greenland, dina taun 1912-13, 1929, jeung 1930. Anjeunna ngawalung météorologi di Marburg jeung Hamburg jeung sahiji profésor météorologi jeung géofisika di Universitas Graz ti 1924 1930. Anjeunna diédit dina ékspédisi ka tukang ka Greenland di 1930.[1]

Réferénsi[édit | édit sumber]