Ampibi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Ampibi
Temporal range: Carboniferous - Kiwari
Cakung Bodas (Litoria caerulea)
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Subphylum: Vertebrata
Class: Amphibia
Linnaeus, 1758
Subkelas jeung Ordo

Ordo Temnospondyli - extinct
Subkelas Lepospondyli - extinct
Subkelas Lissamphibia
  Anura
  Caudata
  Gymnophiona

Ampibi (kelas Amphibia; tina basa Yunani αμφις "duanana" jeung βιος "hirup") hartina takson sato nu ngawengku sakabéh tétrapoda (vertebrata suku opat) nu teu boga endog amniotik éktotérm nu leuwih loba hirup di darat. Ampir kabéh ampibi teu bisa nyaluyukeun manéh pikeun sagemblengna hirup di darat sakumaha tétrapoda modérn (amniota). Kiwari, aya kira 6.000 spésiés ampibi di sakuliah dunya. Ulikan ngeunaan ampibi jeung réptil disebut herpetologi. Ampibi bisa ngarénghap ngaliwatan kulitna, sahingga sato ieu mah sénsitip pisan.

Sumber rujukan[édit | sunting sumber]

  • Amphibian, WIkipédia édisi basa Inggris (per 15 Januari 2007)

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikispecies
Wikispecies mibanda émbaran ngeunaan


Nulis.jpg