Andy F. Noya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
ANDY F. NOYA

ANDY F. NOYA salila ieu leuwih dipikawanoh minangka wartawan citak.[1](id)[2] (diaksés tanggal 14 Nopember 2011)</ref> Leuwih ti lima belas taun manéhna muket dina dunya jurnalistik pikeun média citak.[1] Mimiti terjun minangka reporter sabot dina 1985 Andy mantuan majalah TÉMPO pikeun penerbitan buku Apa dan Siapa Orang Indonésia.[1] Waktu éta nonoman getihan Ambon, Jawa, sarta Walanda ieu masih kuliah di Sekolah Tinggi Publisitik (STP) Jakarta.[1] Dina waktu harian ékonomi Bisnis Indonésia rék medal (1985), Andy diajak ngagabung ku Lukman Setiawan, lulugu di Grafitipers, salah sahiji anak usaha TÉMPO.[1] Mangka Andy kacatet minangka 19 reporter kahiji di harian éta.[1] Kakara dua taun di Bisnis Indonésia, Andy diajak ku Fikri Jufri wartawan senior TÉMPO pikeun nguatkeun majalah MATRA anu kakara dipedar ku TÉMPO.[1] Andy kabetot tuluy ngagabung.[1]

MATRA radana lain palabuhan pamungkasna.[1] Dina 1992 datang tawaran ti Surya Paloh, nu boga suratkabar Prioritas anu wayah éta dibreidel, pikeun ngagabung jeung koran Média Indonésia anu maranéhanana kelola.[1] Mangka saprak éta pisan Andy balik ka suratkabar.[1] Dina 1999, RCTI nyanghareupan masalah.[1] Lumangsung gejolak digolongan wartawan program warta Sakurilingeun Indonésia patali jeung ayana katangtuan anu ngudukeun PT Sindo, anak usaha RCTI anu menaungi Sakurilingeun Indonésia, pikeun ngagabung kalayan RCTI minangka induk.[1] Babarengan wartawan senior Djafarassegaff, Andy diutus pikeun mantuan.[1] Pancén utama nyaéta mingpin Sakurilingeun Indonésia sakaligus ngalancarkeun prosés transisi ka RCTI.[1] Dina taun 2000, Métro TV meunang idin siaran.[1] Surya Paloh ngagero Andy balik pikeun mingpin Métro TV minangka pamingpin rédaksi.[1] Tilu taun saterusna (2003) Andy dikenyang balik ka Média Indonésia sarta jadi pamingpin rédaksi di suratkabar umum pangbadagna kadua éta.[1]

Ngasupan taun 2006, waktu pamingpin rédaksi Métro TV Don Bosco mundurkeun diri, Andy Noya, anu kiwari jadi wawakil pamingpin umum di Média Indonésia, dipénta merangkap jadi pamingpin rédaksi Métro TV ngagantikeun Don Bosco.[1] Dina lalampahan karierna Andy kungsi jadi host program Jakarta Round Up saterusna Jakarta First Channel di Radio Trijaya salila lima taun (1994 sd 1999).[1] Sawaktu mahasiswa lalaki anu gemar renang sarta baca ieu getol nulis di sagala rupa majalah sarta suratkabar.[1] Utamana cerpen sarta puisi, manéhna ogé aktip ngirim karikatur sarta kartun ka sagala rupa média nasional.[1] Hiji hal anu metot, Andy sabenerna nyaéta jelema téknik.[1] Saprak lulus SD Sang Timur di Malang, Jawa Timur, lalaki kalahiran Surabaya ieu sakola di Sakola Téknik Jayapura tuluy nuluykeun ka STM Jayapura.[1] “Tapi saprak leutik kuring ngarasa cinta kana dunya tulis nulis.[1] Pangabisa ngagambar kartun sarta karikatur beuki nyieun kuring milih dunya tulis nulis minangka jalan hirup kuring,’’ ceuk Andy.[1] Mangka, setamat STM 6 Jakarta, Andy ngalamar asup ka Sakola Luhur Publisistik (ayeuna IISIP, Lenteng Agung).[1] ’’Kuring ayeuna ngarasakeun bener jadi saurang wartawan,’’ cenahna.[1] Andy F. Noya ayeuna jadi nu mawa acara pangpopulérna Kick Andy anu ditayangkan di Métro TV.[2] Acara ieu sok jadi sorotan umum sarta dipika resep loba jelema alatan loba méré edukasi sarta fakta.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab (id)
  2. a b (id)[1] (diaksés tanggal 14 Nopember 2011)
Nulis.jpg