Angkutan karéta di Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kareta komuter JR East dina trek di Yurakucho, Tokyo
Barudak naek gerbong husus di Shikoku.

Angkutan kareta di Jepang nyaeta angkutan penumpang utama, utamana keur angkutan kareta masal jeung kecepatan-tinggi antar kota utama jeung keur angkutan komuter di daerah metropolitan.

Klasifiasi angkutan kareta di Jepang[édit | édit sumber]

Tipe operator[édit | édit sumber]

JR[édit | édit sumber]

Bagean Wewengkon pausahaan JR
Crystal Clear app xmag.svg
 Artikel utama: Japan Railways Group.

Japan Railways Group, leuwih ilahar disebut JR Group, is a group of successors of the government-owned Japanese National Railways. The JR Group lies at the heart of Japan's railway network, operating almost all intercity rail service and a large proportion of commuter rail service.

The six passenger operating companies of the JR Group are separated by region, but many operate long-distance train service beyond their regional boundaries. Freight service belongs to Japan Freight Railway Company or JR Freight which operates all freight network previously owned by JNR.

Major private railways[édit | édit sumber]

The following 16 companies are classified as the major private railways.[1]

Kareta api dumasar wewengkon[édit | édit sumber]


Tempo ogé[édit | édit sumber]

References[édit | édit sumber]

  1. The Association of Japanese Private Railways

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Asia in topic