Shikoku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Shikoku
Pulo Shikoku, Jepang
Pulo Shikoku, Jepang
Geografi

Lokasi Asia Wetan

Kapuloan Japanese Archipelago

Area 18,800 km²
Titik pangluhurna Mount Ishizuchi 1982 m
Administrasi
Bandéra Jepang Japan
Préféktur Ehime, Kagawa, Kochi, Tokushima

Demografi
Populasi 4,141,955 (as of 2005)

Suku bangsa Japanese

Shikoku (四国? "opat nagara") nyaéta pangleutikna (panjang 225 km jeung rubak antara 50 km and 150 km) tur pangsaeutikna populasi (4,141,955 as of 2005) di antara opat pulo utama Jepang, ayana di kiduleun Honshū jeung wetaneun pulo Kyūshū. Ngaran heubeulna nyaéta Iyo-no-futana-shima (伊予之二名島), Iyo-shima (伊予島), jeung Futana-shima (二名島). Ngaran kiwari nujul akan opat propinsi heubeul nyaéta : Awa, Tosa, Sanuki, jeung Iyo.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Shikoku di Wikivoyage

Koordinat: 33°45′N 133°30′E


Nulis.jpg