Honshū

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Honshū
Pulo Honshū, Jepang
Pulo Honshū, Jepang
Geografi

Lokasi Asia Wetan

Kapuloan Kapuloan Jepang

Area 230,500 km²
Titik pangluhurna Mount Fuji 3,776 m
Administrasi
Bandéra Jepang Japan
Préféktur Hiroshima, Okayama, Shimane, Tottori, Yamaguchi, Hyōgo, Kyoto, Mie, Nara, Osaka, Shiga, Wakayama, Gifu, Nagano, Toyama, Fukui, Ishikawa, Chiba, Gunma, Ibaraki, Kanagawa, Saitama, Tochigi, Tokyo, Akita, Aomori, Fukushima, Iwate, Miyagi, Yamagata, Aichi

Kota panggedéna Tokyo (12,570,000)

Demografi
Populasi 98,352,000 (as of 1990)

Suku bangsa Japanese

Honshū  (本州? hartina "Daratan Utama") nyaéta pulo panggedéna di Jepang, disebut Pulo utama; di kiduleun Hokkaidō meuntas Selat Tsugaru, kalereun Shikoku meuntas Inland Sea, kaler-wetaneun Kyūshū meuntas Selat Kanmon. Pulo ieu nomer tujuh pulo panggedénna, sarta nomer dua pulo panglobana populasi di dunya sanggeus Jawa.

Titik ekstrim[édit | édit sumber]

Titik pangkalerna di Honshū nyaéta Shimokita Peninsula di Ōma, Aomori, pangkidulna di Cape Kure, Kushimoto, Wakayama. Pulo ieu beulah wetan diwatesan ku Todogasaki di Miyako, Iwate sarta di kulon ku Bishanohana di Shimonoseki, Yamaguchi. Pulo ieu manjang antara 8 darajat bujur jeung 11 darajat lintang.

Rujukan[édit | édit sumber]

Koordinat: 36° N 138° E