Kanagawa Prefecture

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Préféktur Kanagawa (神奈川県)
Map of Japan with Kanagawa highlighted
Ibukota Yokohama
Wewengkon Kantō
Pulo Honshu
Gubernur Yuji Kuroiwa (since April 2011)
Lega 2,415.84 km² (43rd)
 - % cai 2.3%
Populasi  (September 1, 2010)
 - Populasi 9,029,996 (2nd)
 - Kapadetan 3,740 /km²
Jumlah Distrik 6
Jumlah Kota Administrasi 33
ISO 3166-2 JP-14
Ramatloka www.pref.kanagawa.jp/
Lambang Préféktur
 - Kembang Golden-rayed lily (Lilium auratum)
 - Tangkal Ginkgo (Ginkgo biloba)
 - Manuk Common gull (Larus canus)
Symbol of Kanagawa Prefecture
Lambang Préféktur Kanagawa

Préféktur Kanagawa (神奈川県 Kanagawa-ken?) nyaéta salah sahiji préféktur ayana di beulah kidul Wewengkon Kantō di Pulo Honshū, Jepang. Ibukotana nyaéta Yokohama. Kanagawa bagéan tina Wewengkon Megapolitan Tokyo.

Nulis.jpg