ISO 3166-2:JP

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

ISO 3166-2: JP nyaéta mangrupa catetan ngeunaan nagara Jepang anu merteélakeun kode pikeun bagéan-bagéen utama nagarana (umpamana, provinsi atawa nagara ). ieu ISO 3166-2 salah sahiji bagéan tina ISO 3166 standar anu dikokolakeun ku International Organization for Standardization (ISO), ISO 3166-1 sajeroeunna geus aya kode sakabéh nagara .

Mangsa kiwari, ISO 3166-2 keur nagara jepang geus ditetepkeun kode 47 perfektur.

Unggal kode mibanda dua bagéan anu dipisahkeun ku tanda panghubung. Bagéan kahiji nyaéta JP, ISO 3166-1 alpha-2 kode Jepang. bagéan anu kadua nyaéta dua digit (01-47), anu ngajéntrékeun kode prefektur Jepang dumasar kana Standar Industri JIS X 0401 .

ISO 3166[édit | édit sumber]

ISO 3166 nyaéta standar internasional pikeun kode nagara ogé kode pikeun subdivisina.Maksud jeung tujuan ISO 3166 téh nyaéta pikeun netepkeun kode anu baris disaluyuan ku nagara internasional aksara atawa angka anu bisa digunakeun dina mangsa urang ngarujuk ka nagara-nagara ogé subdivisi.

Ngagunakeun kode téh sagigireun bisa leuwih gancang, ogé bisa nyingkahan kasalahan dina mangsa ngagunakeun ngaran hiji nagara, sabab ngaran hiji nagara bisa robah gumantung kana basa anu digunakeunna. Di dieu bisa ngagunakeun kombinasi aksara jeung angka anu dipikawanoh sadunya.

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg