Tochigi Prefecture

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Tochigi (栃木県 Tochigi-ken)
Map of Japan with Tochigi highlighted
Ibukota Utsunomiya
Wewengkon Kantō
Pulo Honshū
Gubernur Tomikazu Fukuda
Lega 6,408.28 km² (20th)
 - % cai 0.2%
Populasi  (1 Januari, 2003)
 - Populasi 2,011,313 (20th)
 - Kapadetan 314 /km²
Jumlah Distrik 6
Jumlah Kota Administrasi 31
ISO 3166-2 JP-09
Ramatloka http://tia21.or.jp/life/
english/index.html
Lambang Préféktur
 - Kembang Yashio tsutsuji
(Rhododendron albrechtii)
 - Tangkal Japanese horse chestnut
(Aesculus turbinata)
 - Manuk Blue-and-white Flycatcher
(Cyanoptila cyanomelana)
Symbol of Tochigi Prefecture
Lambang Préféktur Tochigi

Préféktur Tochigi (栃木県 Tochigi-ken?) nyaéta salah sahiji préféktur nu aya di Wewengkon Kantō di Pulo Honshū, Jepang.Ibukotana nyaéta Kota Utsunomiya. Utsunomiya kawentar ku raosna gyoza di toko husus. Di Utsunomiya, Préféktur Tochigi aya supermall pangbadagna di Wewengkon Kantō Kaler, Bell Mall.

Nikkō, nyaéta Kuil Shinto jeung kuil Buddhist ku UNESCO geus diaku sabage Tempat Titilar Dunya, aya di ieu préféktur. Nikkō kurang leuwih sajam maké kareta ti Tokyo.

Tempat nu kawentar sejenna nyaéta Nasu tempat cinyusu panas jeung sake tradisional jeung tempat ski. Kulawarga Kaisar ngabogaan tempat reureuh di Nasu. Nasu Shiobara nyaéta stasion utama Shinkansen.

Tempat onsen sejenna nyaéta Kinugawa.

Nulis.jpg