Daptar pulo-pulo Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dipindahkeun ti Island)
Luncat ka: pituduh, sungsi

Opat pulo utama Jepang nyaéta:

Okinawa nyaéta pulo kalima panggedena salian ti pulo pangkalerna nu misahkeun diri tur pulo pangleutik keur ibukota perfektur.

Daptar pulo-pulo leutik Jepang[édit | édit sumber]

Salian ti opat pulo utama, Jepang ngabogaan kira-kira 3,000 pulo laleutik. Daptar pulo utama di antara di handap ieu.

Bagean pangkalerna[édit | édit sumber]

Aya opat pulo di Kapuloan Kuril. Tempo ogé konflik Pulo Kuril.

Pulo-pulo di Laut Jepang[édit | édit sumber]

Pulo-pulo di Samudera Pasipik[édit | édit sumber]

Pulo-pulo di Laut Inland[édit | édit sumber]

Pulo-pulo sabudureun Kyushu[édit | édit sumber]

Lolobana di Laut Cina Wetan.

Kapuloan Ryukyu[édit | édit sumber]

Keur dapat nu leuwih lengkep tempo di Kapuloan Ryukyu.

Pulo-pulo penting[édit | édit sumber]

Kecap keur "pulo"[édit | édit sumber]

Dina Basa Jepang kecap keur "pulo" nyaéta shima, nu dina ahiran ilaharna robah jadi jima. Kanji nu ilahar keru shima nyaéta 島. Kanji nu sarua sacara on'yomi nyaéta . Contona Amami Ōshima, Iwo Jima, jeung Okinawa Hontō (Pulo Okinawa).

Tempo oge[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Wikipedia Basa Inggris, Juli 2006.