Daptar pausahaan karéta di Jepang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Runtuyan parusahaan karéta di Jepang mangrupa runtuyan operator kareta di Jepang. Nu ditulis déngdék nyaéta operator sektor katilu; antara satengah publik, satengah swasta.

Grup Japan Railways[édit | édit sumber]

The Japan Railways Group succeeded the former Japanese National Railways (日本国有鉄道).

16 private railway gedé (大手私鉄)[édit | édit sumber]

Wewengkon Kantō[édit | édit sumber]

Wewengkon Chūbu[édit | édit sumber]

Wewengkon Kansai[édit | édit sumber]

Wewengkon Kyūshū[édit | édit sumber]

6 pausahaan karvta swasta sedeng (準大手私鉄)[édit | édit sumber]

Wewengkon Kantō[édit | édit sumber]

Wewengkon Kansai[édit | édit sumber]

Pausahaan karéta swasta jeung séktor katilu lianna[édit | édit sumber]

From north to south by prefecture of railway operation héadquarter. Category-3 railway operators not listed. Names might be tentative.

Wewengkon Tōhoku[édit | édit sumber]

Wewengkon Kantō[édit | édit sumber]

Wewengkon Chūbu[édit | édit sumber]

Wewengkon Kansai[édit | édit sumber]

Wewengkon Chūgoku[édit | édit sumber]

Wewengkon Shikoku[édit | édit sumber]

Wewengkon Kyūshū[édit | édit sumber]

Subway[édit | édit sumber]

Monorél[édit | édit sumber]

New transit systems[édit | édit sumber]

Trém[édit | édit sumber]

Funikulér[édit | édit sumber]

Trolleybus[édit | édit sumber]

Freight only companies[édit | édit sumber]

Selected discontinued companies[édit | édit sumber]

Those with English articles are listed here.

Tempo ogé[édit | édit sumber]