Monkey Park Monorail Line

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Monkey Park Monorail Line
MRM100.JPG
LocaleInuyama, Aichi
Transit typestraddle-beam monorail
Began operation1962
System length1.1 km
No. of lines1
No. of stations3
OperatorNagoya Railroad

Jalur Monorel Meitetsu Monkey Park (名鉄モンキーパークモノレール線 Meitetsu Monkī Pāku Monorēru-sen?) nyaéta monorel di Inuyama, Aichi nu ngahubungkeun Japan Monkey Park ka Inuyama-yuen Station, dioperasikeun ku Nagoya Railroad (Meitetsu). Jalur ieu ngaliwatan bagéan nu curam, kaasup 9.7% grade, jeung jalanna ngaliwatan lengkob di sababaraha bagian. Karetana ngangkut 3 gerbong, tapi bisa ogé dijadikeun 6 gerbong.[1] Lilana di jalan nyaéta opat minutes.[2]

Jalur ieu bakal ditutup dina tanggal 28 Désémber 2008 (poe pangungtungan jalan bakal 27) nujul kana kaputusan Meitetsu ku sabab kurang panumpang jeung umur monorel.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. The Monorail Society (html). Retrieved on 2007-03-30.
  2. Inuyama City Government (html). Retrieved on 2007-03-30.
  3. Nagoya Railroad (December 17, 2007). "モンキーパーク・モノレール線の廃止届出書提出について (Re filing of a report on abolition of the Monkey Park Monorail Line)" (dalam Japanese). Diakses tanggal 2007-12-17. 

Tempo ogé[édit | édit sumber]