Anglo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Anglo nyaéta tungku (perapian) leutik tina gagarabah, digunakeun kanggo masak nu bahan bakarna tina arang awi.[1] Biasa dipake ku urang kota baheula saacan aya kompor minyak taneuh.[1] Padagang kadaharan di sisi jalan, nu biasa masak kadaharan di tempat dagang tèh lobana teu ngagunakeun anglo gagarabah tapi anglo hasil rakitan tina bahan-bahan sèng jeung semèn.[1] Lain deui jeung hawu nu ngabutuhkeun songsong jang ngahurungkeun seuneu, jang anglo mah nu digunakeuna hihid.[1] Ti saprak digunakeun kompor minyak taneuh, anglo kaasup parabot langka.[1] Inget kana lambang sorana, aya kemungkinan anglo berasal ti basa Cina.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 53. ISBN 9794192597.