Apsis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Keplerian [[orbital elements]]: Titik F, pang deukeutna jeung puseur orbit, garis nu beureum nu disebut apsides

Apsis nyaéta hiji istilah nu ilahar dipaké dina widang astronomi pikeun nyebut kana hiji kaayaan sababaraha objek di jero orbit.[1] Jarak pang deukeutna atawa pang jauhna hiji objek tina puseur orbit nu wanguna eksentris (lonyod), disebut apsis.[1][2] Titik ti orbit bulan nu pangdeukeutna jeung bumi disebut Perigee (tina bada Yunani : peri ), titik nu pang jauhna disebut Apogee.[1] Dua titik éta lamun digurat (ditarik garis) disebutna orbit, umpama orbit bulan tina Apogee jeung Perigee diteukteuk hasilna ngawangun hiji apsides nu tayalian apsis.[3]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c Katoppo, Paul (2008). Kamus Hidrografi. Universitas Michigan: Pustaka Sinar Harapan. ISBN 9789794166314. 
  2. Hoeve, W. Van (1954). Ensiklopedia Indonesia. Indonesia: Pustaka Sinar Harapan. ISBN 9789794166314. 
  3. Mattison, Hiram (1857). A high-school astronomy: in which the descriptive, physical, and practical are combined : with special reference to the wants of academies and seminaries of learning. Universitas Harvard: Mason Bros. 
Nulis.jpg