Areuy jotang bodas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Areuy jotang bodas
Klasifikasi ilmiah
Génus: Ipomoea
Spésiés: nil
Sinonim

Areuy jotang bodas (Ipomoea nil (L.) Roth)[1] nyaéta spésiés ti kulawarga epomia, areuy jotang bodas gé dipikawanoh ku ngaran-ngaran séjén di unggal basa.[1] Dina basa Inggris dipikawanoh ku ngaran picotee morning glory, ivy morning glory, jeung Japanese morning glory.[1] Dina basa Indonésia: teleng; basa Pilipina: bulakan, kamokamotihan; sarta basa Thailand: waan tam khoei, waan phak bung.[1] Ieu tuwuhan téh bisa kapanggih di sakuliah Asia Kidul Wétan iwal di pulo Kalimantan.[1] Ari ieu tutuwuhan téh miboga mangpaat pikeun ubar.[1]

Budidaya Kembang[édit | édit sumber]

Kembang ieu loba dibudidayakeun jadi tuwuhan hias diloba daérah, jeung turunana tumuwuh di mana waé.[2] Areuy jotang bodas ngabogaan rupa-rupa warna, kayaning bulao (ind: biru). Umumna , semu kayas. Wanda lianna kayaning Scarlet O'Hara, Early Call, jeung Rose Silk. dikawinkeun jeung wanda Ipomea purpurea, geus dimekarkeun. Sawatarana geus diaranan saperti Ipomea x imperialis (Imperial Japanese morning glory).[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg



  1. a b c d e f Hari, Priyadi (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java A checklist including Sundanese names, distribution and use. Indonesia: Taman Nasional Gunung Halimun. p. 4. ISBN 978-602-8693-22-6. 
  2. http://www.hortmag.com/plant-files/morning-glories-moonflowers The National Gardening Association. Retrieved 2009-01-15.
  3. http://www.hortmag.com/plant-files/morning-glories-moonflowers