Arginin

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arginin
Rumus rangka arginin
Rumus rangka arginin
Arginine-from-xtal-3D-bs-17.png
Arginine-from-xtal-3D-sf.png
Wasta
Wasta lian
Asam 2-amino-5-guanidinopentanoat
Pananda
Modél 3D (JSmol)
1725411, 1725412 D, 1725413 L
ChEBI
ChEMBL
ChemSpider
DrugBank
ECHA InfoCard 100.000.738
Nomer EC 230-571-3
364938 D
KEGG
MeSH Arginine
UNII
Sipat
C6H14N4O2
Massa molar 174204 g·mol−1
Panampilan Kristal bodas
Bau Odourless
Titik lebur 260 °C; 500 °F; 533 K
Titik golak 368 °C (694 °F; 641 K)
14.87 g/100 mL (20 °C)
Solubilitas rada leyur dina ethanol
teu leyur dina étil éter
log P −1.652
Kaasaman (pKa) 2.18 (karboksil), 9.09 (amino), 13.8 (guanidino)
Thermochemistry
232.8 J K−1 mol−1 (at 23.7 °C)
250.6 J K−1 mol−1
−624.9–−622.3 kJ mol−1
−3.7396–−3.7370 MJ mol−1
Farmakologi
B05XB01 S
Baya
Lambar data kasalametan (SDS)
Piktogram GHS GHS07: Exclamation mark
Kecap sinyal GHS WARNING
Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:GHS phrases/data' not found.
Lua error in package.lua at line 80: module 'Module:GHS phrases/data' not found.
Dosis atawa konséntrasi létal (LD, LC):
5110 mg/kg (beurit, oral)
Sanyawa patali
Related asam alkanoat
Sanyawa patali
Iwal disebutkeun séjén, data nu dipidangkeun keur matéri dina kaayaan baku (dina 25 °C, 100 kPa).
Rujukan kotak info

Arginin nyaéta asam amino anu rumusna (H2N)(HN)CN(H)(CH2)3CH(NH2)CO2H. Molekulna boga gugus guanidino anu napel dina wangun baku asam amino. Dina pH pisiologis, asam karboksilat ngalaman deprotonasi (−CO2), anapon gugus amino jeung guanidino diprotonasi, ngahasilkeun hiji kation. Ngan énantiomér l-arginin (lambang Arg atawa R) anu kapanggih alami.[1] Résidu Arg mangrupakeun komponén galib dina protéin, disandi ku kodon CGU, CGC, CGA, CGG, AGA, jeung AGG.[2] Gugus guanidin dina arginin téh prékursor pikeun biosintésis oksida nitrat.[3] Sakumaha galibna asam amino, padetanana bodas jeung leyur dina cai.

Baca ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Nomenclature and Symbolism for Amino Acids and Peptides". IUPAC-IUB Joint Commission on Biochemical Nomenclature. 1983. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9 October 2008. Diakses tanggal 5 March 2018. 
  2. IUPAC-IUBMB Joint Commission on Biochemical Nomenclature. "Nomenclature and Symbolism for Amino Acids and Peptides". Recommendations on Organic & Biochemical Nomenclature, Symbols & Terminology etc. Diarsipkan dari versi asli tanggal 29 May 2007. Diakses tanggal 2007-05-17. 
  3. Ignarro LJ (2000-09-13). Nitric Oxide: Biology and Pathobiology. Academic Press. p. 189. ISBN 978-0-08-052503-7. 
  • Griffiths JR, Unwin RD (2016). Analysis of Protein Post-Translational Modifications by Mass Spectrometry. John Wiley & Sons. ISBN 978-1-119-25088-3. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg



Citakan:Signaling oksida nitrat