Arjuna

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Arjuna dina wanda Wayang Golek
Arjuna dina vérsi lukisan India

Arjuna (Basa Sangsakerta अर्जुन; Arjun; Arjuna), nyaéta salah sahiji tokoh protagonis dina wiracarita Mahabarata, ogé loba dicaritakeun dina pawayangan. Arj[1] una téh putra panengah Pandawa, ti Déwi Kunti mah katilu da Nakula sareng Sadéwa mah putra ti Déwi Madrim. Anjeunna kagungan putra diantawisna Abimanyu sareng Irawan. Anjeunna parantos dikantun pupus ku ramana nalika alit kénéh. Nami ramana Pandu Déwanata

dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Rigg, Jonathan (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. p. 23. Diakses tanggal (disungsi) 11 April 2020. 
Nulis.jpg