Astéroid Amor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kelompok astéroid Amor (warnana héjo). Panonpoé aya di tengah, dikurilingan ku Mérkurius (hideung), Vénus (konéng), Marcapada (bulao), jeung  Mars (beureum).

Asteroid Amor nyaéta kelompok astéroid deukeut Marcapada anu dingaranana tina astéroid 1221 Amor. Astéroid dina ieu kelompok ngadeukeutan orbit Marcapada, tapi teu ngaliwatanna. Kalolobaanna mah astéroid Amor ngaliwatan orbit Mars. Dua satelit alami Mars, nyaéta Phobos jeung Deimos, meureun mangrupa merupakan astéroid Amor anu katéwak ku gravitasi Mars.

Astéroid Amor nu pangkawentarna mah nyaéta 433 Eros, nu mangrupa astéroid munggraan nu diorbit sarta didaratan ku wahana jieunan manusa (NEAR Shoemaker).

Tutumbu luar[édit | édit sumber]