Astéroid Apollo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kelompok astéroid Apollo (warna héjo). Panonpoé aya di tengah, dikurilingan ku Mérkurius (Kulawu), Vénus (hideung), Marcapada (biru), jeung Mars (beureum).

Asteroid Apollo nyaéta kelompok astéroid deukeut Marcapada nu dingaranan ti 1862 Apollo, astéroid Apollo munggaran nu kapanggih. Astéroid dina ieu kelompok ngarupakeun astéroid palintas Marcapada nu mibanda sumbu semimayor orbital anu leuwih badag batan Marcapada (> 1 SA), tapi jarak perihélionna leuwih leutik ti jarak aphélion Marcapada (q < 1.017 AU).[1] Sawatara astéroid Apollo bisa aya dina jarak nu deukeut pisan jeung Marcapada, sahingga bisa jadi ancaman. Météor Chelyabinsk 2013 anu ngabeledug di kota Chelyabinsk di wewengkon Ural kidul Rusia dijudiah mangrupa astéroid ti kelompok Apollo.[2][3]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Asteroid Apollo