Autocovariance

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistics, deret waktu atawa signal kontinyu Xt, autocovariance nyaeta kovarian signal lawan versi ganti-waktuna sorangan. Lamun unggal tetapan dina runtuyan ngabogaan mean, E[Xt] = μt, mangka autocovariance dirumuskeun ku

Numana E nyaeta operator ekspektasi. Lamun Xt nyaeta stationari orde-dua mangka definisi saterusna leuwih ilahar dipake:

Notasi k nyaeta lobana signal nu geus diganti jeung ilaharna dipake salaku lag. Waktu dinormalkeun ku cara ngabagi ku varianna σ2 mangka autokovarian jadi autokorelasi R(k), nyaeta

Sanajan kitu, sababara widang make watesan autokovarian keur ngagantikeun autokorelasi atawa sabalikna.

Autokovarian bisa dipikanyaho salaku ukuran sabaraha ilaharna signa dina versi ganti-waktuna sorangan numana autokovarian σ2 nembongkeun korelasi nu sampurna dina waktu lag. Normalisasi ku varian bakal aya diantara [−1, 1].

Rujukan[édit | édit sumber]

  • P. G. Hoel (1984): Mathematical Statistics, New York, Wiley