Babarit

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Babarit nyaéta hajat nyalametkeun (salametan) lebur. Carana, salembur nyangu kawas rék lebaran. Kayaning nyieun tumpeng jeung rupa-rupa bubur ketan. Dipingpin ku kokolot lembur, ngariung di hiji tempat, atawa ngajajar sisi jalan désa. Sanggeus kokolot lembur nyeungeut menyan, terus ménta-ménta ka karuhun, supaya lembur reujeung pangeusina dijaga tina rupa-rupa misibat.[1] Acara saterusna dahar balakecrakan disambi ku ngabagikeun rujak kanistrén.[1]


Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Ajip, Rosidi; - (2000). Edible Medicinal and Non-Medicinal Plants: Volume 1, Fruits. Universitas Michigan: Universitas Michigan. p. 553. ISBN 9789794192597. 
  • Rosidi,Ajip.2007.Pamager Basa.Bandung:Geger Sunten


Nulis.jpg