Babasah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Babasah nyaéta kaén panjang (sinjang kebat) anu dipaké ku awéwé nalika keur mandi di walungan atawa pancoran, gunana pikeun nutupan aurat[1]. Cara makéna di luhureun dada, di handap tuur. Salian ti éta, babasah ogé dipaké ku awéwé dina upacara tingkeban (nujuh bulan, babarit)[1]. Numutkeun tradisi, kaén-kaén keur babasah kudu 7 lapis. Unggal sasiuk cai dikucurkeun ka awéwé nu keur kakandungan, kaénna kudu diganti[1]. Mandi kembang téh caina kudu tujuh kali siukan, ku kituna kaén minangka panahan atawa panutup aurat kudu 7 lapis[1]. Wangenan lain tina babasah nya éta lendir anu mimiti kaluar nalika rék ngababarkeun orok[1]. Lamun paraji tos ninggali babasah kaluar, manéhna boga pamadegan yén orok téréh kaluar.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. ISBN 9794192597.