Babut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Babut nyaéta nyabutan binih paré tina pabinihan keur di pelak di sawah, biasana dilakukeun ku awéwé.[1] Binih paré anu geus dicabut tuluy dibeungkeut kurang leuwih sakeupeul anu sa acana dicokcorok heula, tuluy daun-daunna dipotong sabagian di beulah ujungna.[1] Beungkeutan binih langsung diangkut ka sawah nu arék dipelakan, tuluy dialungkeun tiap-tiap beunteul (sabeunteul sarua jeung 5 beungkeut) ka pelebah bagian anu geus ditangtukeun dina pétakan sawah, tujuanna nyaéta ngarah sakur anu melak paré (nu tandur) teu kudu bolak balik nyokot binih.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Roshidi, Ajip (2000). Ensiklopedia. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 79. ISBN 9794192597.