Badingkut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Badingkut nya éta lamban kaén mozaik dijieun tina bahan jeung warna kaén matukang tokong nu dijaitna di sambung-sambungkeun.[1] Asalna tina guntingan kaén sésa ngaput.[1] Tina kaén badingkut bisa dijieun salasahiji nu guna keur nu nyieunna, saperti simbut, taplak méja, sepré, wadah surat, tutup poci.[1] Di padésaan badingkut ilaharna dipaké simbut, jeung bahanna téh lain tina guntingan bahan kaén sesa nu anyar kénéh, tapi tina kaén urut baju, atawa nu geus heubeul (lalamakan), jst.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedia Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 81. ISBN 9794192597.