Poci

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Poci wadah teh

Poci nyaéta pakakas dapur paranti ngawadahan cai keur inumeun, bisa cai hérang, cai téh[1], kopi[2], jeung sajabana dina kaayaah panas atawa tiis. Poci dijieun tina taneuh tela [3], keramik [4], jeung logam[5], tukang nyieun poci disebutna panjunan[6].

Pedaran[édit | édit sumber]

Wangun poci ilaharna awakna buleud betekok, beulah luhurna aya liang buleud maké tutup paranti ngeusikeun cai, dihareupna paranti ngucurkeun cai wangunna kawas beuheung entog atawa meri sawaréhna dina beuheung poci geus dipernahkeun ayakan pikeun ninyuh téh sangkan henteu milu kabawa kaluar mangsana dicicikeun, beulah tukangeun aya cangklék atawa gagang paranti mindahkeun, ngajungjungkeun atawa nyicikeun cai tina poci, dihandapeuna aya buleudan paranti neundeun poci sangkan ajeg [7]. Poci pangawakana henteu pati gedé, memang ngahaja dijieun pikeun saurangeun di dieu ngébréhkeun yén eusi dina hiji poci penting pikeun ngaladénan jalma anu penting. Tangtuna rasa leuwih diperhatikeun, utamana ieu budaya urang barat [8].

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg