Simbut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jalema nu saré bari maké simbut

Simbut nyaéta bagian tina barang-barang paranti saré, simbut gunana pikeun nimbulkeun rasa haneut jeung ngajauhkeun dicoco reungit nalika saré.[1] Salain simbut nu dijieun tina kaén aya ogé simbut anu dijieun tina listrik.[1] Simbut listrik ayana aliran listrik anu bakal barobah tina énérgi panas balukarna bakal haneut.[1] Simbut tradisional dijieuna tina wol lantaran haneut jeung miboga sipat tahan kana seuneu.[1]

Sajarah simbut[édit | édit sumber]

Mimitina simbut dipaké di wilayah Éropa anu satuluyna sumebar ka wilayah Amérika, Australia nepi ka Asia Tengah.[2] Pikeun iklim Indonésia anu tropis, simbut aya di Indonésia ti jaman panjajah Walanda.[2] Jaman baheula bangsa Indonésia leuwih mikawanoh jarik atawa kaén batik anu biasa dipaké pikeun jadi simbut.[2] Kamekarann jaman mangaruhan kana bentuk, bahan, jeung motip simbut.[2] Rupa-rupa simbut anu disaluyukeun jeung iklim tur karakter jalma.[2]

Cara miara simbut[édit | édit sumber]

Miara simbut disaluyukeun jeung bahan éta simbut saperti simbut anu bahana New Seasons, My Dream jeung Little Angel dijieuna tina bahan 100% polyster. Produk polyster mangrupa bahan sintetik atawa uteu sacara alami saperti katun.[3] Polyster nyaéta polymer anu dimekarkeunn tina batubara, minyak, cai jeung gas anu digabungkeun bahan textile nepi ka ngahasilkeun kualitas anu alus.[3] Polyster dipaké pikeun nguatkeun bahan material lainna.[3] Kaonjoyan utama tina polyster nyaéta babari garing, bisa balik deui kana bentuk asalna sanggeus diperes, teu gampang jamuran tur tahan kana kokotor lantaran bisa dibersihkeun ku cai tiis.[3] Sanajan bahan polyster mangrupa bahan anu babari dibersihkeun tapi aya sawatara cara sangkan simbut polyster jadi awét, di antarana mimiti bawa simbut ka rohangan nu lega tur muka, bersihkeun kebul ku sikat.[3] Poékeun simbut, bari dipoé banjur ku campurkeun cai lémon jeung uyah.[3] Antepkeun nepi ka garing.[3] Tuluy bersihkeun campuran kasebut ku sikat.[3] Seuseuh simbut ku cai biasa maké déterjén.[3] Poékeun langsung kudu ka poé ku panon poé.[3]

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Stok Selimut Jepang Akan Vakuum Beberapa Saat (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  2. a b c d e Sejarah Slimut (Dicutat tanggal 4 Desember 2011)
  3. a b c d e f g h i j CARA MEMBERSIHKAN SELIMUT DARI JAMUR(Dicutat tanggal 4 Desember 2011)