Bajég

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bajég
Achilles-tendon.jpg
Achilles tendon, salah sahiji bajég dina awak manusa
Tendon - add - high mag.jpg
Mikrograf tina sapotong bajég; Noda H&E
Rincian
Pengenal
Latintendo
THCitakan:Str mid.html H3.03.00.0.00020
FMACitakan:FMA
Terminologi anatomi

Bajég atawa Babajég nyaéta sakumpulan jaringan beungkeut anu mibanda serat kuat nu ngahubungkeun jaringan otot jeung tulang. Jaringan ieu cukup kuat pikeun nahan tegangan. Jaringan bajég mirip pisan jeung ligamén ogé fascia; tiluannana kajieun tina kolagén. Ligamén ngahubungkeun tulang jeung tulang séjén; fasciae ngahubungkeun otot jeung otot. Bajég jeung otot gawé bareng pikeun ngusikkeun karangka awak.

Rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Anatomi Citakan:Jaringan beungkeut