Bakiak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bakiak tina peti pati Herishefhotep; Abusir, dinasti ka 9/10 Mesir

Bakiak atawa bangkiak sok disebut ogé terompa galuak (di Sumatra Barat mah) nyaéta sajenis sendal nu dadaparna dijieun tina kai nu hampang kalawan pangait suku nu dijieun tina ban urut nu dipakukeun di sisianna. Kasohor pisan ieu bakiak téh lantaran murah pisan utamana dina jaman keur werit. Ari nyieunna téa ngan kur nyiapkeun bahan kai jeung ban urut, tapina tahan cuaca, boh dina usum halod, boh dina usum ngijih.

Geta, bakiak Jepang

Diperkirakeun mah ieu bakiak téh kaideuan tina bakiak Jepang nu dijieun tina kai nu disebut géta.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Nulis.jpg