Balok

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Balok.JPG

Balok nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku tilu pasang pasagi bener atawa pasagi burung, kalawan sahenteuna sapasang ti antarana ukuranana béda. Balok anu dijieun ku genep pasagi bener (sarua jeung sabangun) disebut kubes.

Unsur balok[édit | édit sumber]

  • Panjang (p) nyaéta rangkay (basa Indonésia: rusuk) pangpanjangna dina sisi dadampar balok.
  • Rubak (l) nyaéta rangkay pangpondokna dina sisi dadampar balok.
  • Luhur (t) nyaéta rangkay anu ajeg (tegak) kana panjang sarta rubak balok.

Rumus balok[édit | édit sumber]

Diagonal Rohang b-h jeung Diagonal Widang b-g
Widang Diagonal a-b-g-h

Volume[édit | édit sumber]

V = p\cdot l \cdot t

Lega beungeut[édit | édit sumber]

L = 2\cdot (p\cdot l + p\cdot t + l\cdot t)

Panjang diagonal rohang[édit | édit sumber]

d_R = \sqrt{(p^2+l^2+t^2)}

Panjang diagonal widang[édit | édit sumber]

d_{B1} = \sqrt{(p^2+l^2)}

d_{B2} = \sqrt{(p^2+t^2)}

d_{B3} = \sqrt{(l^2+t^2)}

Lega widang diagonal[édit | édit sumber]

L_{B1} = d_{B1}\cdot t

L_{B2} = d_{B2}\cdot l

L_{B3} = d_{B3}\cdot p