Lompat ke isi

Bams Samson

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Bambang Reguna Bukit atawa biasa dipikawanoh Bams Samson nyaéta salah saurang personel grup musik Samson.[1] Samson sorangan diwangun ku lima urang personel di antarana nyaéta, Bams, Aldri, Erik, Konde jeung Irfan, anu album kahijina nyaéta NALURI LELAKI anu medal taun 2005.[1]

Bams mangrupa putra kahiji ti pasangan Johan Begin Bukit jeung Desiree Tarigan.[1] Sababaraha taun sanggeus Bams lahir, kadua sepuhna cerai.[1] Desiree nikah deui jeung pengacara Hotman Sitompul.[1] Bam anu lahir di Ottawa, 16 Juni 1983 saméméh sukses salaku panyanyi, kungsi diajar musik di Elfa Secioria, TSB (Tarik Suara Bertha), sarta kursus gitar Yamaha Musik.[1]

Karir maén musik Bams dimimitian ku gabungna jeung Infinity Band.[1] Acan kungsi rékaman, band ieu bubar.[1] Ti dinya, Bam jeung Irfan (gitar), Erik (gitar), Adjie (drum), Aldri (bass), jeung Ucil (vokal), nyieun band nu ngaranna The Equal.[1] Grup musik anu maké dua vokalis ieu teu kuat lila sanggeus Ucil jeung Addjie ngundurkeun diri.[1] Posisi Adjie digantikeun Konde. Ngaran maranéna ogé robah jadi Samsons.[1]

Bams ngaidolakeun Radiohead, Led Zeppelin, Queen, jeung Foo Fighters nu ngabalukarkeun lagu-lagu Bams kainspirasi ti para idolana.[2]

Sumber[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/b/bams_samsons/ (id) (diakses ping 15 Nopember 2011)
  2. http://gudang-biografi.blogspot.com/2010/02/biografi-bams-samsons.html Archived 2011-10-11 di Wayback Machine (id) (diakses ping 15 Nopember 2011)