Bandéra Indonésia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bandéra nasional bandéra Indonésia nyaéta bandéra basajan dua warna (katelah "dwiwarna") nu dibagi sacara horizontal, beureum (luhur) jeung bodas. Warna ieu dicokot ti Karajaan Majapahit abad la-14. Katelah Sang Saka ("dwiwarna nu luhung") Merah Putih ("beureum bodas") di Indonésia, munggaran dipaké ku para siswa jeung nasionalis mangsa awal abad ka-20 nalika dijajah kénéh ku Walanda. Nuturkeun Perang Dunya II, para nasionalis Indonésia mroklamirkeun kamerdikaanana 17 Agustus 1945, bari ngibarkeun bandéra ieu.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Bandéra nasional
Daptar bandéra nasional | Galeri bandéra nasional
Daptar lambang nagara