Bandring

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bandring ti Meksiko

Bandring nyaéta kaulinan budak leutik anu dijieun tina kai anu cagak, tuluy maké karet biasana kurut ban motor atawa sapédah nu dipotong saukuran tali sapatu. Dicangredkeun dina dua cagakna, dina dua tungtung tali nu séjéna maké bebendul nu ditalikeun kana gigir bebendul. Bebendul keur wadah pélorna, biasana maké kurut kulit sapatu nu geus teu kapaké. Lamun geus jadi biasana dipaké ngabandring bajing nu sok ngahakan kalapa atawa ngabandring manuk. Disebut ogé ketepél.


Nulis.jpg