Baros

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Baros, Campaka gunung
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Magnoliids
Order: Magnoliales
Kulawarga: Magnoliaceae
Génus: Magnolia
Subgénus: M. subg. Yulania
Spésiés: M. macklottii
Ngaran binomial
Magnolia macklottii

Baros, Magnolia macklottii (Korth.) Dandy, mibanda ngaran lokal campaka gunung, kalastori, manglid baros, jeung cempaka rimbo. Sebaran géograpisna ti Semenanjung Malaysia, Sumatra, Jawa Kulon, nepi ka Kalimantan.

Mangpaat[édit | édit sumber]

Kai keur wangunan, rawayan, mébelér, sekat, panto, jeung jandéla. Kembangna pikeun minyak seungit, daunna pikeun natambaan haré'éng.

Bentuk hirup jeung asal-usul: tangkal, tutuwuhan pituin.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Priyadi et al (2010). Five hundred plant species in Gunung Halimun Salak National Park, West Java: a checklist including Sundanese names, distribution and use. CIFOR, Bogor, Indonésia. ISBN 978-602-8693-22-6