Magnolia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Magnolia
Magnolia virginiana
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Magnoliids
Order: Magnoliales
Kulawarga: Magnoliaceae
Génus: Magnolia
L.
Type species
Magnolia virginiana L.
Subgenera
  • Magnolia
  • Yulania
  • Gynopodium

Magnolia nyaéta genus gedé ti 210 spésiés tutuwuhan kembangan ti subfamili Magnolioideae famili Magnoliaceae. Ngaranna dicokot ti botanis Prancis Pierre Magnol.

Fosil spésimén M. acuminata umurna 20 juta taun, anu séjénna kaitung geus 95 juta taun.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Crane, P.R. (1988). "The phylogenetic position and fossil history of the Magnoliaceae". Di Hunt, David R. Magnolias and their allies: Proceedings of an International Symposium, Royal Holloway, University of London, Egham, Surrey, U.K., 12-13 April 1996. Milbourne Port. p. 21. ISBN 9780951723487. OCLC 40781614. 

Kapustakaan[édit | édit sumber]