Fosil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Isocrinus nicoleti

Fosil (tina basa Latin fossus, hartina "beunang ngagali") nyaéta sésa-sésa atawa tapak sasatoan, tutuwuhan, atawa organisme naon baé nu geus ngalaman mineralisasi sahingga kaawétkeun. Fosil nyaéta sesa tutuwuhan sareng sasatoan jaman prasejarah nu awét nepikeun ka ayeuna. ku alatan fosil tadi, urang téh tiasa terang kana kumaha mimiti kahirupan. salian ti éta ogé, urang téh tiasa terang kana kumaha anéka forma kahirupan téh robah jeung mekar salila evolusina[1].

Fosil hirup[édit | édit sumber]

Fosil hirup mangrupakeun istilah nu dipaké pikeun spésiés-spésiés hirup nu raket pisan hubunganana jeung spésiés nu kapanggih salaku fosil.

Baca ogé[édit | édit sumber]

Sumber rujukan[édit | édit sumber]

  • Fossil, Wikipédia édisi basa Inggris per 14 Januari 2006.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg
  1. Hiroshi Ozaki. Jepang. 1970. PT. Tira Pustaka. Kodansha Ltd.