Basisir Mutun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kagiatan umum nu bisa dilakukeun di Basisir Mutun
Kagiatan di Basisir Mutun

Basisir Mutun nyaéta hiji objék pelesir nu perenahna di wewengkon Teluk Lampung.[1] Sacara administratif ieu basisir asup ka wewengkon Kacamatan Padang Cermin, Kabupatén Pesawaran. Ieu basisir munggaran dipikawanoh ku masarakat minangka tujuan pelesir téh ti saprak munggaran taun 2000-an tur jadi tujuan favorit warga lokal.[perlu cutatan] Basisirna alami kénéh katambah aksésna nu gampang mangrupa salah sahiji daya irut basisir Mutun.

Aksés[édit | édit sumber]

Basisir Mutun jarakna ukur 25 kilométer ti Kota Bandar Lampung[2] nu bisa tepi ku maké kandaraan salila 30 menit.[3] Di deukeuteun ieu basisir aya Pulo Tangkil,[4], hiji tujuan pelesir pulo alami nu kajaga kénéh kaalamiannana. Pikeun nepi ka Pulo Tangkil, disadiakeun parahu ku nu ngokolakeun basisir.

Upaya pamaréntah[édit | édit sumber]

Ti saprak kasohor minangka tujuan pelesir alternatif di Teluk Lampung salian ti Pulo Pasir jeung Pasir Putih, kiwari Pamaréntah Kabupatén Pesawaran beuki serius nata wewengkon pelesir di wilayahna, kaasup Basisir Mutun katut Pulo Pahawang nu kasohor minangka lokasi snorkling jeung diving di pbasisir kidul Pesawaran.[perlu cutatan]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Basisir Mutun jeung Pulo Tangkil". pariwisatalampung.com. Diakses tanggal Januari 28, 2016. 
  2. "Pantai Mutun, Bandar Lampung - Utiket". utiket.com. Diakses tanggal 28 Januari 2016. 
  3. "Sempatkan Berkunjung ke Pantai Mutun, Wisata Pantai Favorit Masyarakat Lampung - Tribun Lampung". tribunnews.com. Diakses tanggal 28 Januari 2016. 
  4. "Wisata Hemat di Pantai Mutun, Lampung". detik.com. Diakses tanggal 28 Januari 2016.