Batu Aceh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Batu Acéh mangrupa ngaran sabangsaning batu paranti ngasah.[1] Béda jeung batu asahan paranti ngasah bedog, péso, jsb., Batu Acéh leuwih lemes jeung wangunna leuwih leutik; kagunaana husus ogé, nya éta pikeun ngasah péso jeung gunting cukur. lian ti kitu pikeun nguji karat emas.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Rosidi, Ajip (2000). Ensiklopedi Sunda. Indonesia: Pustaka Jaya. p. 108. ISBN 9794192597.