Beurat molekul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Beurat molekul (BM) atawa biasa disebut molekul rélatif (Mr) nyaéta beurat hiji molekul dina satuan massa atom (sma)[1]. Beurat molekul (Mr) bisa diitung ku ngajumlahkeun beurat sakabéh atom anu nyusunna[1].

rumus ngitungna:
Mr = ΣAr 

Beurat molekul rélatif tina hiji senyawa bisa ditangtukeun ku rupa-rupa métode gumantung tina sifat-sifat fisika éta senyawana[2]. Beurat molekul senyawa anu volatil bisa ditangtukeun ku ngagunakeun persamaan gas idéal jeung massa jenis gas[2].

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg