Beurat molekul

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Beurat molekul (BM) atawa biasa disebut molekul rélatif (Mr) nyaéta beurat hiji molekul dina satuan massa atom (sma)[1]. Beurat molekul (Mr) bisa diitung ku ngajumlahkeun beurat sakabéh atom anu nyusunna[1].

rumus ngitungna:
Mr = ΣAr 

Beurat molekul rélatif tina hiji senyawa bisa ditangtukeun ku rupa-rupa métode gumantung tina sifat-sifat fisika éta senyawana[2]. Beurat molekul senyawa anu volatil bisa ditangtukeun ku ngagunakeun persamaan gas idéal jeung massa jenis gas[2].

Sumber Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg