Bhimrao Ramji Ambedkar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bhimrao Ramji Ambedkar (14 April 1891 - 6 Désémber 1956), anu kawéntar dikenal salaku Dr. Babasaheb Ambedkar mangrupikeun ahli hukum, ékonom, politikus sareng réformasi sosial India. Anjeunna ngainspirasi Gerakan Budha Dalit sareng kampanyeu ngalawan diskriminasi sosial ka Untouchables (Dalits), sareng ogé ngadukung hak-hak awéwé sareng buruh. Anjeunna mangrupikeun menteri hukum munggaran India anu mandiri, arsiték poko Konstitusi India sareng bapak pendiri Républik India.