Boboso

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Boboso
Oxyeleotris marmorata
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Actinopterygii
Order: Perciformes
Kulawarga: Eleotridae
Génus: Oxyeleotris
Spésiés: O. marmorata
Ngaran binomial
Oxyeleotris marmorata
(Bleeker, 1852)
Sinonim
  • Eleotris marmorata Bleeker, 1852
  • Bostrichthys marmoratus (Bleeker, 1852)
  • Gigantogobius jordani Fowler, 1905
  • Callieleotris platycephalus Fowler, 1934

Boboso (Oxyeleotris marmorata), hiji spesies lauk darat anu sumebar di Asia Tenggara. Anu badag, panjangna bisa nepi ka 65 cm (26 in), najan lolobana mah teu leuwih ti 30 cm (12 in).[2]

Boboso kaasup lauk anu boga ajén ekonomi, boh pikeun dahareun atawa lauk hias. Pasakan ieu lauk dipikaresep ku urang Cina ku sabab ngeunah jeung dipercaya alus pikeun natambaan nu tas gering, pangpangna pikeun nu tas dibédah atawa ngajuru.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Allen, D. 2011. Oxyeleotris marmorata. In: IUCN 2013. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.1. <www.iucnredlist.org>. Downloaded on 13 July 2013.
  2. Froese, Rainer and Pauly, Daniel, eds. (2013).


Nulis.jpg