Brawn GP

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jenson Button nyupiran mobil Brawn di GP Malaysia 2009.

Brawn Grand Prix Formula 1 Téam (alias Brawn GP) mangrupa salah sahiji tim balap Formula 1 ti Inggris. Tim ieu mangrupa akusisi ti tim Honda F1 anu mundur di akhir 2008 ku lantaran terkena imbas krisis global. Bos tim ieu nyaéta Ross Brawn, dibaturan ku dua pembalap nu kaasup cukup alus, nyaéta Jenson Button sareng Rubens Barrichello.

Tim ieu ngamimitian debutna di GP Australia 2009. Di balapan eta, tim ieu langsung nyatet sajarah anyar, ku lantaran mampu ngaraih pole position sareng kameunangan. mimitian jang tim anyar sejak éra Mercedes di taun 1954.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]