Rubens Barrichello

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Barrichello di Amerika Serikat 2002.

Rubens Goncalves Barrichello (babar kaping 23 Mei 1972 di Sao Paulo, Brazil) mangrupa pembalap Formula 1 asal Brazil. Ayeuna dirina ngagabung sareng tim WilliamsF1.

Barrichello ngamimitian debutna di GP Afrika Selatan 1993 sareng tim Jordan Grand Prix. Ti dinya sampai ka ayeuna, dirina janten pembalap F1 paling berpengalaman, dengan jumlah start hamper ngadekeutan angka 300 kali. Barrichello kungsi ngagabung sareng tim Stewart Grand Prix jeung Scuderia Ferrari, di mana di Ferrari anjeunna leuwih loba janten pambantos Michael Schumacher.

Musim 2009 anjeunna ngagabung sareng tim Brawn GP. Dirina nyaris janten jawara dunya 2009, tapi gagal ku sabab loba masalah di babarapa balapan di akhir musim.

Tumbu luar[édit | édit sumber]